Default.master

Download trackr! voor Java MIDP

Voor de Java versie van trackr! geldt de volgende eis:
 • De telefoon moet minimaal Java MIDP 2.0 en CLDC 1.1 ondersteunen
Heel veel telefoons van o.a. Nokia, Motorola, Siemens, Sony Ericsson, etc. die op dit moment op de markt zijn, ondersteunen Java midlets via MIDP 2.0.

De Java versie van trackr! is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Toch willen we je nu al de mogelijkheid geven om trackr! te proberen. Tot nu toe hebben gebruikers succes gemeld met de volgende toestellen:
 • Nokia E-serie (o.a. E50, E61i, E70, etc.)
 • Nokia N-serie (o.a. N73, N80, N82, N95, etc.)
 • Nokia 5800
 • Nokia 6110 Navigator
 • Sony Ericsson C702, C905, etc.

We horen heel graag wat jouw ervaring is met trackr! Java. Plaats een berichtje op het forum, of stuur rechtstreeks een bericht.

Download
Laatste stabiele versie:      Download trackr! java versie 0.3
Laatste test versie:            Download trackr! java versie 0.4

Wijzigingen
versie 0.4

 • Ondersteuning extra toestellen, o.a. Sony Ericsson C905
 • Naast het starten van een nieuwe sessie is er nu ook de mogelijkheid tot vervolgen van de laatste sessie

versie 0.3

 • verbeterde GPS ontvangst
 • mogelijkheid om de terugkerende bevestiging-popup-berichten na opstarten van trackr! uit te schakelen (zie de Frequently Asked Questions)
 • verbeterde installatie (signed)
 • 'exit' knop

versie 0.1.9

 • Oplossing voor 'out of memory' probleem op de Nokia N95


Instructies

Installatie

Installeer trackr! Java via de Nokia Application Installer (onderdeel van Nokia PC Suite).  

Opstarten
Na installatie is trackr! te vinden via ‘Menu’ -> ‘Installations’ of ‘Menu’ -> ‘Applications’. Bij de eerste keer opstarten van trackr! wordt om login gegevens gevraagd. Gebruik dezelfde gegevens als op de website. Je kunt ook de interval van het versturen van gegevens wijzigen in het ‘Settings’ menu. Zodra het hoofdscherm verschijnt, kun je via het menu een sessie starten via ‘Start Session’. 

Functionaliteit
De huidige versie ondersteunt op dit moment nog slechts een klein deel van de functionaliteit die de Windows Mobile heeft. Belangrijkste punten: 

 1. Er zijn twee verschillende manieren om trackr! te gebruiken:
  1. ‘live’ mode: gegevens worden na verloop van de interval (zie ‘Instellingen’) steeds direct naar de server doorgestuurd
  2. ‘offline’ mode: gegevens worden niet direct (per GPRS) verstuurd, maar opgeslagen op de telefoon. Achteraf kunnen de opgeslagen tracks worden verstuurd via het ‘Saved Tracks’ menu. 

   Let op: gegevens via een live sessie komen zijn direct op de website terug te vinden in de onderdelen ‘Mijn live positie’, ‘Positie van vrienden’ en ‘trackr! op jouw site’. Om tracks op de website in het ‘Opgeslagen tracks’ gedeelte te krijgen, moet je ze vanaf de telefoon via het ‘Saved Tracks’ menu verstuurd hebben (altijd, ook als je de ‘live’ mode gebruikt!). 

 2. De applicatie (t/m versie 0.1.9) is (nog) niet ‘signed’. Dit veroorzaakt een waarschuwing tijdens de installatie. Ook na het starten van de eerste sessie na het opstarten van de trackr! applicatie volgen twee waarschuwingen. Daarbij wordt gevraagd om toestemming voor het benaderen van de GPS ontvanger en het opzetten van een Internet verbinding.

  Vanaf versie 0.3 is het mogelijk om het herhaald vragen van toestemming uit te schakelen (zie de Frequently Asked Questions).

 3. Afsluiten van de applicatie gaat via de rode ‘einde gesprek’ toets of via de 'exit' knop.

 4. Via de Nokia ‘menu’ toets kun je terug naar de telefoon, terwijl trackr! in de achtergrond blijft doordraaien (en locatie gegevens blijft verwerken en doorsturen). Je kunt de telefoon verder gewoon gebruiken en bellen of gebeld worden. Druk de Nokia ‘menu’ toets hierna weer enkele seconden in, totdat een overzicht van achtergrond programma’s verschijnt. Via dit overzicht kun je trackr! weer terug naar de voorgrond halen.