Default.master

Nieuws

In Memoriam

04 april 2011

Marco Kraaijeveld 12 oktober 19754 - april 2011

~~~~

Maandag 4 april 2011 is Marco Kraaijeveld in het bijzijn van zijn naasten overleden, op de veel te jonge leeftijd van 35 jaar.

Hij vocht al bijna anderhalf jaar tegen kanker, een strijd die hij niet kon winnen. Marco is de geestelijk vader van trackr! Grotendeels zelfstandig heeft hij trackr! ontwikkeld. Het was zijn grote passie, met hart en ziel heeft hij eraan gewerkt, zelfs toen hij zo ziek was.

Met het gereedkomen van de iPhone App heeft hij zijn laatste werk aan trackr! voltooid.

Marco laat een vrouw, Frederieke, na.

Twitter connection

21 september 2010

Het automatisch plaatsen van een Twitter update zodra een live sessie wordt gestart, werkt weer. Sorry voor de overlast.

LET OP: helaas moet je de koppeling wel even zelf opnieuw instellen via de website, aangezien de manier waarop Twitter sinds begin september authenticatie verlangt, is gewijzigd. Je kunt dit hier doen: http://www.trackr.nl/mydata/gadgets/Twitter.aspx.

Nieuwe website

18 september 2010

Vandaag is de nieuwe website online gegaan. Naast een nieuw design, zijn er mogelijkheden toegevoegd aan de kaartweergave. De snelheidsgrafiek wordt nu veel beter weergegeven (binnenkort inclusief hoogte informatie) en de kaart kan in een volledig scherm worden getoond.

iPhone trackr app

16 augustus 2010

De nieuwe iPhone trackr app is vandaag ingediend bij de Apple appstore. Zodra deze is goedgekeurd, zal de app te downloaden zijn! Hieronder alvast enkele screenshots:

NOS Radioroute

03 augustus 2009

Het NOS Radio 1 Journaal toert deze zomer door het hele land. Verslaggever Marc Hamer doet de komende week Brabant, Utrecht en de Veluwe aan en is live te volgen met trackr!

Zie ook www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/7/18/NOS_radioroute_twitter_trackr.html

Rondje Noord 2009

02 augustus 2009

Voor het vierde jaar trekt een team van RTV Noord onder de noemer Rondje Noord drie weken door de provincie Groningen. Iedere dag zijn ze live te volgen via trackr.

www.rondjenoord2009.nl

Nissan Qashqai City Run bij Radio Veronica

11 februari 2009

De strijd in de QASHQAI City Hunt is losgebarsten! Mario en Erwin gaan de strijd met elkaar aan, live op Radio Veronica. Volg met trackr! live de route die de DJ's rijden en help ze de goede weg op door ze een persoonlijk bericht te sturen.

Kijk nu op de website van Radio Veronica

GeenStijl.nl volgt Rutger

28 oktober 2008

Verslaggever Rutger van GeenStijl.nl beweegt zich tegenwoordig voort in een Aston Martin. Dat ging de eerste dag dus al direct fout. Wie voortbeweegt in een dergelijke auto, kan op de nodige aandacht rekenen van de sterke arm in dit land. Vandaar: Rutger aan de elektronische leiband.

Zie ook: http://www.geenstijl.nl/trackntrace.html

Update: Stalk Rutger en WinWinWin prijzen weggegeven door Coca Cola Zero!

m.trackr.nl mobile website

24 oktober 2008

Sinds enkele weken is de eerste versie van de mobiele trackr! website online. Je kunt daar op een kaartje zien waar je vrienden zijn, ook zonder dat je trackr! hebt geinstalleerd op die telefoon.

Ga met je mobiele telefoon naar m.trackr.nl

Sky Radio Run 2008

05 september 2008

Vijf Nederlandse internetatleten zijn vrijdag 5 september vanaf 15.30 live te volgen via GPS en live videobeelden tijdens de Sky Radio Run.

De loopwedstrijd vindt plaats in het Amsterdamse Bos en kent ook meer dan 1.000 deelnemers zonder digitale, interactieve, versterking. De vijf sporters willen met dit experiment aantonen dat het live volgen van individuele sporters niet voorbehouden is aan topsporters, maar aan elke sporter over de hele wereld.

Volg de deelnemers live via trackr.nl/events/skyradiorun2008/.

Blackberry ondersteuning

15 augustus 2008

Vanaf nu is trackr! ook beschikbaar op de Blackberry!

Browse met je Blackberry naar m.trackr.nl. Je device zal automatisch worden herkend en je kunt trackr! meteen automatisch installeren.

We horen heel graag wat jouw ervaring is met de Blackberry versie van trackr! Plaats een berichtje op het forum, of stuur ons rechtstreeks een bericht.

RTV Noord

04 augustus 2008

RTV Noord trok de afgelopen weken onder de noemer 'Rondje Noord' door de provincie Groningen. Met trackr! konden kijkers en luisteraars zien waar het Rondje Noord-team precies was. Zo was het team o.a. te volgen tijdens een boottocht richting Rottumeroog.

Zie ook www.rondjenoord2008.nl.

Verstuurde tracks automatisch plaatsen

24 juli 2008

Tot nu toe werden opgeslagen tracks die je verstuurde vanaf je telefoon niet automatisch gedeeld en toegevoegd aan je profile pagina. Je moest ze steeds per track handmatig delen.

Vanaf nu kun je bij de privacy instellingen aangeven dat je opgeslagen tracks standaard wilt delen en zichtbaar wilt maken op je profile pagina.

Hyves gadget

15 juli 2008

Naast het automatisch versturen van Wie-Wat-Waar updates kon je ook al een trackr! gadget op je Hyves profiel zetten. Nu hoef je daarvoor niet meer te knippen/plakken, maar kun je dat eenvoudig en snel met enkele muiskliks doen!

Ga naar de Hyves gadget pagina en laat je vrienden zien waar je uithangt.

Nieuwe versie (Nokia telefoons)

11 juli 2008

Nieuw in de laatste versie voor Nokia telefoons (Java versie):
  • verbeterde GPS ontvangst
  • mogelijkheid om de terugkerende bevestiging-popup-berichten na opstarten van trackr! uit te schakelen
  • verbeterde installatie (signed)
  • 'exit' knop
Download trackr! java versie 0.3

trackr! gadget op Hyves

17 juni 2008

Je kon al eerder automatisch je Hyves WieWatWaar laten updaten. Nu kun je ook een trackr! gadget aan je Hyves profiel toevoegen! Je laatste bekende live positie is dan op een kaartje te zien.

Voeg bij Hyves een gadget toe en gebruik de code die je bij trackr! op jouw site kunt vinden.

Nieuw: foto's

01 april 2008

Foto's die je hebt genomen tijdens een trackr! sessie, kun je nu laten zien op de kaart bij je track. Ze worden automatisch bij je track gezet op de plaats waar de foto is genomen.

Het maakt niet uit of de foto's genomen zijn met je mobiele telefoon, of met een normaal fototoestel.

Meer informatie vind je bij de foto instellingen.

Bekijk een voorbeeld.

Hyves Wie-Wat-Waar

18 maart 2008

Hyves is een online sociaal netwerk. Een onderdeel van een Hyves account is de Wie-Wat-Waar sectie. Je kunt trackr! hierin een update laten plaatsen zodra je een live sessie start, zodat je Hyves vrienden weten dat je online bent en je onderweg kunnen volgen.

Zelf proberen? Activeer de koppeling in het Instellingen scherm.

Verwacht: extra mogelijkheden!

15 maart 2008

De komende twee weken zullen de volgende nieuwe features worden toegevoegd aan trackr!:

Foto's
Foto's genomen met je mobiele telefoon kunnen automatisch op de juiste locatie op de kaart worden weergegeven. Zowel bij je live tracks, als bij opgeslagen tracks. Kijk voor een preview naar www.trackr.nl/user/3fm/live/

Automatische updates van je Wie-Wat-Waars op Hyves
Je kunt nu al een automatische update plaatsen op je Twitter account zodra je een live sessie start. Vanaf maandag 17 maart kan ook automatisch een Wie-Wat-Waar aan je Hyves account worden toegevoegd.

SMS alerts
Op dit moment kun je al een waarschuwing per e-mail ontvangen zodra iemand anders een bepaald gebied binnenkomt en/of verlaat of wanneer iemand een live sessie start. Binnenkort kun je ook een SMS bericht ontvangen.

Nieuw: Geofencing

05 maart 2008

Met geofencing wordt het mogelijk om een waarschuwing te ontvangen zodra een gebruiker een bepaald gebied binnenkomt en/of verlaat. Je kunt zelf het gebied selecteren.

Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om een waarschuwing te ontvangen zodra iemand binnen een straal van 5 kilometer rondom je huis komt.

Ga naar alerts en kies voor een alert 'Bij binnengaan / verlaten gebied'. Hierna kun je op de kaart het gebied selecteren.

3FM Jouw Weekendfinale

14 februari 2008

Sinds enkele weken wordt trackr! ingezet bij de wekelijkse sponsorlift in het 3FM radioprogramma Jouw Weekendfinale gepresenteerd door Klaas.

Luisteraars kunnen de voortgang van de lifter(s) live volgen op de website. Daarnaast worden er tijdens het liften foto's genomen die automatisch en op de juiste locatie op de kaart verschijnen.

Bekijk de laatste sponsorlift hier.

3FM Weekendfinale Sponsorlift

Radio Donna zet trackr! in

11 januari 2008

Het Belgische radiostation Donna hield afgelopen week de Donna's Undercover car actie.

Gedurende een week reed een Mystery Car door Vlaanderen. Vooraf was niet bekend hoe de auto eruit zag en waar hij reed. Met behulp van tips tijdens de uitzending en op de website was het aan de luisteraars om de undercover car te vinden. De eerste luisteraar die de nummerplaat sms't naar Donna won de auto.

De tips werden steeds concreter en tijdens de laatste dag van de actie was de auto te volgen met behulp van trackr!. Uiteindelijk is de Toyota Avensis gevonden en gewonnen door Yves. Gefeliciteerd!

Screenshot van de Donna actie-site:


Alerts

08 januari 2008

trackr! kan je vanaf nu bij een bepaalde gebeurtenis waarschuwen met een alert. Op dit moment is dat bij het starten of stoppen van een live sessie. Binnenkort wordt dit uitgebreid met een waarschuwing zodra iemand een bepaald gebied binnengaat of verlaat (geo-fencing).

De waarschuwing wordt verstuurd per e-mail en binnenkort ook per SMS. Zie alerts.

Met trackr! naar Tsjechie

01 januari 2008

2008 start voor een Friese vriendengroep met een jaarlijkse wedstrijd: liftend door Europa. Einddoel dit jaar: Tsjechie!

Met trackr! kon je ze op 1 en 2 januari live volgen tijdens hun reis:


Kijk ook op hun website (voor wie een woordje Fries spreekt :-))

Nieuwe downloads

28 december 2007

Windows Mobile versie 0.9.12
Deze versie ondersteunt naast kilometers en kmh nu ook miles en mph.

Daarnaast een oplossing voor het niet tonen van de kaart. Voortaan wordt kaartmateriaal van OpenStreetMap gebruikt.

trackr! op jouw site

07 december 2007

Je kunt nu instellen dat bezoekers van je eigen site worden doorgestuurd naar je live profile bij trackr! zodra ze op het kaartje klikken. Via je live profile kunnen ze dan naast je huidige positie ook je afgelegde route bekijken.

Tenslotte kun je nu zorgen dat het informatielabel bij je laatste positie altijd wordt getoond.

Ga naar trackr! op jouw site om de nieuwe code op te halen.

Nieuwe downloads beschikbaar

04 december 2007

De afgelopen maanden zijn er diverse updates geweest van trackr! voor je telefoon:

Java MIDP telefoons
trackr! is nu ook beschikbaar voor telefoons met ondersteuning voor Java MIDP. Met diverse Nokia toestellen waaronder de Nokia N95, Nokia N73 en Nokia E50 is succesvol getest.

Windows Mobile versie 0.9.10
Het versturen van opgeslagen tracks vanaf de telefoon is gebruiksvriendelijker geworden: overzicht van nog niet verstuurde opgeslagen tracks, weergave van voortgang tijdens het versturen en weergave van succesvol verstuurde of niet-verstuurde tracks.

Windows Mobile versie 0.9.9
Mogelijkheid om bij het gebruik van een proxyserver ook username/password/domain gegevens te gebruiken.

Windows Mobile versie 0.9.8
Ondersteuning voor de HTC TyTN II.

Windows Mobile versie 0.9.7
Bugfix bij het zoeken naar opgeslagen tracks bij gebruik met oudere versies van Windows Mobile. Ook betere ondersteuning van het gebruik van externe geheugenkaarten voor het plaatsen van de cache.

Deel je opgeslagen tracks

11 september 2007

Vanaf vandaag kun je je opgeslagen tracks delen met wie je maar wilt. Stuur per track gewoon de bijbehorende URL door (te vinden in menu 'Opgeslagen tracks').

Ook krijg je als trackr! gebruiker een eigen profiel met bijbehorende URL (bijvoorbeeld: http://www.trackr.nl/user/jouwnaam). Op dit profiel kun je een door jou gekozen lijst van tracks (zeiltocht, wandeling, racen in Duitsland, etc.) zichtbaar maken. Tracks op je profiel zijn dan zichtbaar voor niemand, voor je vrienden of voor iedereen.

Stel: een bepaalde track wil je laten zien aan iemand. Je wilt die track verder met niemand anders delen. In dat geval stuur je gewoon de URL door, maar je neemt de track niet op in je profiel.

Per track kun je dus twee dingen aangeven.
1. Met wie wil je een track URL delen:
- met je vriendenlijst (vrienden moeten inloggen op trackr.nl)
- met iedereen (stuur URL van je track door en iedereen kan die track zien)
2. Daarnaast kun je aangeven of tracks moeten worden opgenomen op je eigen profielpagina. Op je profiel ontstaat dus in de loop der tijd een lijst met alle tracks die je wilt delen.

Beheermodule tracks

13 augustus 2007

Op veler verzoek hebben we een nieuwe beheermodule gemaakt. Hier kun je je opgeslagen tracks bekijken, een omschrijving aan je track toekennen en deze exporteren. Of verwijderen uiteraard als je er geen goede herinneringen aan hebt... De module geeft automatisch je vertrekpunt en bestemming weer (in de vorm van land- en plaatsnaam). Sorteer je tracks op datum, bestemming, vertrekpunt, omschrijving of afstand.

Wij vinden het een hele verbetering, maar we horen graag jouw mening. Andere tips blijven uiteraard ook welkom! We blijven verbeteren, dus binnenkort meer!

Multi-language support

05 juli 2007

Vanaf vandaag zijn de website en de applicaties tevens beschikbaar in het Engels.

Weergave van snelheid

05 juni 2007

Zoals beloofd is na alle werkzaamheden achter de schermen nu de eerste nieuwe kaart uitbreiding beschikbaar: weergave van snelheid van de afgelegde track. Je kunt nu zien wat je snelheid was op een bepaald gedeelte van de track. Dit is zichtbaar door middel van kleurverschillen van de lijn die de afgelegde route weergeeft.

De uitbreiding geldt met terugwerkende kracht voor alle tracks, zowel de live tracks als de opgeslagen tracks.

Binnenkort meer nieuws!

Website verbeteringen

25 mei 2007

Achter de schermen is druk gewerkt aan verbeteringen van de trackr! website. Niet alle wijzigingen zijn direct zichtbaar, maar deze hebben wel gezorgd voor een stabielere en snellere weergave van onder andere track en positie informatie op de kaarten.

Veel belangrijker nog is dat deze wijzigingen de basis hebben gelegd voor het toevoegen van talrijke nieuwe features in de komende weken!

Overigens kan het gebeuren dat bepaalde dingen door caching van je browser niet goed werken. Leeg dan je cache, of druk de CTRL toets in terwijl je op Refresh klikt (of gebruik CTRL-F5).

Nieuwe download versie 0.8.1

14 april 2007

Er zijn grote wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot het herkennen van GPS devices. In het Instellingen menu is een 'GPS' tabblad toegevoegd. Hier kan nu handmatig een COM poort worden geselecteerd, in plaats van de standaard automatische detectie.

Voordelen hiervan zijn:
  1. Devices als de HTC P3300 lopen niet meer vast door automatische detectie (voor HTC P3300 kies poort COM4)
  2. Het GPS device wordt (veel) sneller gevonden
  3. Gelijktijdig gebruik met andere applicaties (zoals TomTom!) is nu op een stabiele manier mogelijk
  4. Bij gebruik van meerdere GPS devices kan nu voor een specifiek device worden gekozen

Tenslotte is in deze versie een feature toegevoegd die voorkomt dat een device in suspend (slaap) mode gaat terwijl een GPS sessie is gestart. Niet alle devices hadden dit nodig, maar dit lost bij veel andere devices veel problemen op.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws en updates de komende maanden!